Lyt til vores podcast-episode om parterapi

by Admin


Posted on 26-01-2023 04:55Læs mere om mig "jeg kunne ikke se, hvordan vi skulle komme videre efter det var sket. Jeg var overbevist om at vi skulle skilles. Idag kan jeg sige vi kom igennem. Det havde vi ikke kunnet uden hjælp fra en professionel. Vi kan begge anbefale sanne helt fra hjertet. Hun er så dygtig og der er både nærvær og plads til det hele. Den bedste livsinvestering " - mand 48 i parterapi - “jeg kunne faktisk ikke lytte ret godt uden at gå i forsvar. Jeg har været så vred, at min mand ikke fik plads til at fortælle, hvordan han havde det. til

“Har vi som par behov for parterapi?”

De fleste par som har prøvet at være i parterapi siger ofte, at de er overraskede over hvor meget nyt de lærte om den anden, fordi de rent faktisk lyttede. Ofte skal der er en “forstyrrelse” til for at få partere i et fasttømret mønster til at blive bevidst om det mønster de netop er kørt fast i. Derfor kan det gøre underværker for et par at tale med en tredje person udefra, om det man har forsøgt at tale om så mange gange derhjemme. gøre At få en psykolog til at lytte til ens problemer i parforholdet handler ikke om, at en person udefra skal komme og afgøre hvem der har ret og skælde en af parterne ud for noget.

Jeg hedder cirkeline og bor i københavn k. Jeg er eksamineret og certificeret, både psykoterapeut mpf , parterapeut og sexolog, på anerkendte og godkendte (af dansk psykoterapeutforening) uddannelsessteder i danmark. Jeg har specialiseret mig i parrelationer og praktiserer parterapi fra min praksis i københavn k. Er i forhindret i at møde op til en fysisk session, tilbyder jeg også parterapi online. Hvor finder i den bedste parterapi københavn? som parterapeut holder jeg mig hele tiden fagligt opdateret, og går jævnligt i supervision hos nok den mest erfarne supervisor i landet. Desuden er jeg godkendt af dansk psykoterapeutforening (mpf), samt dacs (danish association for clinical sexology) hvilket er et kvalitetsstempel for både faglighed, uddannelse og erfaring.

I parterapi arbejder i med at styrke kontakten og båndet mellem jer. Når kommunikationen er blevet svær i et parforhold fører det let til uhensigtsmæssige mønstre, hvor det bliver sværere at række ud og forstå hinanden og sværere at mærke den tryghed og nærhed i længes efter. Båndet mellem jer kan være tyndslidt af svær kommunikation gennem længere tid eller det kan være under pres af akut opståede situationer som fx utroskab eller andre typer svigt. Det kan gå ud over tilliden, trygheden og intimiteten i forholdet. Måske har i allerede forsøgt forskellige ting for at forbedre kommunikationen i jeres parforhold.

Hvordan kan parterapi hjælpe?

Perioder med stress, økonomiske problemer, børn der ikke trives, coronakrise og sygdom i familien sætter parforholdet under pres. Parterapi kan hjælpe jer til at opnå en ny fælles bevidsthed om det, der belaster jer i hverdagen. Måske skal i træffe nye og bedre beslutninger, hvis der er ting, der kan ændres. I kan gennem en mere åben dialog blive bedre til at teame op imod hverdagsbelastningerne. Og dermed stå sammen i de pressede situationer.

Parterapi former sig som en samtale mellem et par og en psykoterapeut. Psykoterapeutens opgave er at hjælpe parret til at fungere på en bedre måde med sig selv og hinanden, og udgangspunktet for samtalen er koncentration om de problemer, som parret skaber med hinanden i samlivet. Målet er at parret forbedrer deres evne til fælles konflikt og problemløsning – det vil bl. A. Sige at blive i stand til at arbejde sammen om de svære ting, der er opstået. En forbedret evne til at løse konflikter på en sund måde vil smitte af på familiens børn, der netop har forældre som modeller for, hvordan svære ting i livet skal klares.

Der findes ingen gyldne for, hvornår der er behov for parterapi. Nogle par søger terapi, når de oplever udfordringer på et moderat niveau, f. Eks. For at få mere nærhed og bedre kommunikation i et forhold, de på mange måder er glade for. Mange søger dog først parterapi, når problemerne er spidset kraftigt til, og parret måske er i tvivl, om de skal forblive sammen. Konflikter er en hyppig anledning til at søge parterapi. At have uoverensstemmelser og konflikter med mellemrum er i sig selv helt naturligt, når man som to selvstændige mennesker lever så tæt sammen, som man gør i et parforhold.